Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

JADŁOSPIS OD 14.11.2022-18.11.2022

DATA/DZIEŃ TYGODNIA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PONIEDZIAŁEK

14.11.2022

Angielka z masłem 60g, ser żółty 40g, pomidor20g, herbata owocowa 200ml, jabłko 30g.

Alergeny: mleko, gluten.

Pieczywo mieszane z masłem 60g, jajko na twardo 40g, łosoś wędzony20g, papryka20g,kawa inka 200ml, herbata czarna200ml.

Alergeny: mleko, gluten

 

Zupa: Jarzynowa z ziemniakami.300ml II danie: Ryż100 g , zapiekane jabłka 70g, marchewka 20g, woda z cytryną200ml.

Alergeny: gluten, seler

WTOREK

15.11.2022

Zacierka na mleku 200ml,pieczywo pszenne z maśłem55g, pasztet drobiowo-wieprzowy20g, ogórek kiszony20g, kakao200ml, rumianek 200ml.

Alergeny: mleko, gluten.

Pieczywo razowe z masłem 60g, pasta z zielonego groszku 70g, kabanos 40g, pomidor 20g, herbata z cytryną200ml.

Alergeny: mleko, gluten, 

Stół szwedzki: Zupa: Ogórkowa z ziemniakami 200ml. II danie: Kasza gryczana biała100g, gulasz z indyka 70g, buraczki zasmażane 30g, surówka z białej kapusty 20g kompot z wiśni 200ml.

Alergeny: gluten, gluten, seler,

ŚRODA

16.11.2022

Stół szwedzki: Bułka śniadaniowa z masłem 60g, polędwice sopcką20g, szynka z kurczaka 20g, ser biały20g, ogórek zielony 20g, sałata20g, kiełki rzodkiewki20g, herbata owocowa200ml.

Alergeny: mleko, gluten.

 Szarlotka70g, marchewka20g, woda z cytryną 200ml, bita śmietana 20g.

Alergeny: mleko, gluten 

Zupa: Shrekowa z groszkiem ptysiowym300ml. II danie: Ziemniak 50g, kotlety mielone60g, mizeria z zielonego ogórka z jogurtem naturalnym50g, kompot owocowy200ml.

Alergeny: gluten, seler, 

CZWARTEK

17.11.2022

Chałka z masłem 60g,dżem 20g, miód, masło orzechowe 20g,kawa inka200ml, herbata 200ml, kalarepa 20g.

Alergeny: mleko, gluten, orzech

Stół szwedzki: Pieczywo mieszane z masłem 55g, ser wędzony 20, pieczeń rzymska 20g, salami 20g, twarożek z rzodkiewką 20g, pomidor koktajlowy 20g, papryka kolorowa 20g, sałata 20g, herbata jesienna 200ml.

Alergeny: mleko, gluten,

Zupa: Barszcz biały z kiełbasą300ml. II danie: Makaron penne80g, z kurczakiem i suszonymi pomidorami 40g, woda z cytryną 200ml.

Alergeny: gluten, seler, mleko.

 

PIĄTEK

18.11.2022

Owsianka na mleku z bakaliami 200ml, pieczywo pszenne z masłem 60g, wędlina tyrolska 20g, ogórek kiszony 20g, rzodkiewka 20g, mięta 200ml

Alergeny: gluten, mleko.

Angielka z masłem 60g, jajecznica ze szczypiorkiem 60g, pomidor 20g, herbata z cytryną 200ml, gruszka 20g.

Alergeny: gluten, mleko,jajko

Zupa: Pieczarkowa z makaronem 300ml. II danie: Ziemniaki z koperkiem 60g, ryba miruna w panierce 60g, surówka z marchewki 20g, kompot z truskawko 200ml.

Alergeny: gluten, seler, mleko, ryba.